laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaanse paella met mosselen en kabeljauw
  ingrediënten:
   

    500 g mosselen
    750 g kabeljauw (in stukjes)
    5 draadjes saffraan
    1/2 dl olijfolie
    1 ui
    3 teentjes knoflook
    1 rode paprika
    400 g rijst
    7 1/2 dl visbouillon (tablet)
    1/2 l blik gepelde tomaten
    zout en peper
    1 blikje inktvis in olie
    1 pakje (ca. 200 g) doperwtjes (diepvries)
  bereiding:
    Was de mosselen, verwijder gebroken exemplaren. Spoel de kabeljauw af onder de koude kraan en snijd de filet in stukken van ca. 3 cm. Week de saffraan in een eetlepel olijfolie. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in kleine stukjes. Verhit de olie in een ruime pan (eventueel zo'n echte, lage paellapan) en bak hierin de ui, de knoflook en de paprika 3 minuten op een hoog vuur. Roer de rijst en de saffraan (met olie) erdoor. Voeg de bouillon, tomaten (met sap), wat zout en wat peper toe en breng het geheel aan de kook. Laat de paella op een laag vuur in ca. 25 minuten gaar worden. Geregeld roeren. Voeg na 10 minuten de mosselen en de doperwtjes toe. Voeg na weer 5 minuten de stukjes kabeljauw en de stukjes inktvis toe. Giet zo nodig nog wat extra bouillon bij de paella.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats