laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Carpaccio met witloof en geroosterde broodreepjes
  ingrediënten:
   


  • 200 g rosbief
  • 1 cl balsamicoazijn
  • zout
  • 7 cl olijfolie (extra vierge)
  • peper
  • 2 stronkjes witloof
  • 4 sneetjes wittebrood
  • 6 theelepels ansjovispuree
  • 50 g boter (roomboter)
  • 1 theelepel citroensap
  bereiding:
    Het vlees een half uurtje in de diepvries leggen.

De azijn mengen met een beetje zout tot dit is opgelost. De helft van de olijfolie erdoor kloppen en kruiden met peper.

Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de groente in ringen snijden. Vermengen met de vinaigrette en laten trekken.

Het vlees in flinterdunne plakjes snijden en deze carpaccio over borden verdelen. De witloofsalade op het vlees schikken.

De ansjovispasta mengen met de boter en een beetje citroensap. De sneetjes brood hiermee insmeren en verdelen in mooie gelijke reepjes van ongeveer 2 centimeter breed. Deze goudbruin roosteren in een pan met antikleeflaag.

Op de borden schikken en de rest van de olijfolie verdelen over de carpaccio.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats