Carpaccio met witloof en geroosterde broodreepjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 g rosbief
- 1 cl balsamicoazijn
- zout
- 7 cl olijfolie (extra vierge)
- peper
- 2 stronkjes witloof
- 4 sneetjes wittebrood
- 6 theelepels ansjovispuree
- 50 g boter (roomboter)
- 1 theelepel citroensap
|
|
bereiding: |
|
|
Het vlees een half uurtje in de diepvries leggen.
De azijn mengen met een beetje zout tot dit is opgelost. De helft van de olijfolie erdoor kloppen en kruiden met peper.
Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de groente in ringen snijden. Vermengen met de vinaigrette en laten trekken.
Het vlees in flinterdunne plakjes snijden en deze carpaccio over borden verdelen. De witloofsalade op het vlees schikken.
De ansjovispasta mengen met de boter en een beetje citroensap. De sneetjes brood hiermee insmeren en verdelen in mooie gelijke reepjes van ongeveer 2 centimeter breed. Deze goudbruin roosteren in een pan met antikleeflaag.
Op de borden schikken en de rest van de olijfolie verdelen over de carpaccio. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|