|
|
|
Saté met pindasaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
- 4 kophaasjes (of 2 varkenshaasjes) in blokjes
[u:58b2495b19]Voor de marinade :[/u:58b2495b19]
- 1 theelepel sambal
- 10 eetlepels kikkoman soja-saus
- 2 eetlepels olie, 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel gemalen gemberwortel
- 1 theelepel gemalen koriander
- peper en zout
[u:58b2495b19]Voor de pindasaus :[/u:58b2495b19]
- 4 eetlepels pindakaas (zonder suiker of andere niet toegestane toevoegingen)
- 2 dl slagroom, 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel tamari
of
- 4 eetlepels kikkoman soja-saus
- 1 theelepel gemalen gemberwortle
- 1 theelepel laospoeder
- 1 eetlepel gehakte ongezoute pinda's
|
|
bereiding: |
|
|
Roer de ingredienten voor de marinade goed door lekaar en roer hier de blokjes vlees doorheen. Minimaal 2 uur laten intrekken en regelmatig even doorroeren. Aan satestokjes rijgen. De sate kan worden klaargemaakr onder de grill van de oven, op eentafelgrill of op de barbeque. Het vlees is op alle manieren in circa 8 minuten gaar. Regelmatig keren zodat alle kanten bruin worden. In de tussentijd de ingredienten voor de pindasaus in een steelpannetje doen, goed doorroeren en even laten doorkoken. Als de saus te dik is een beethe marinadevocht toevoegen (of water) tot de gewensde dikte is bereikt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|