laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardbei-rode besjessorbet
  ingrediënten:
   

  • 500 gram aardbeien
  • 250 gram rode besjes
  • 5 eetlepels (appel)aardbei- of (appel) bosvruchtendiksap
  • 2 eiwitten
  bereiding:
    [b:02122e1acf]Bereiding[/b:02122e1acf]

Was de aardbeien in koud water en verwijder de kroontjes. Was en rits de besjes en pureer ze, samen met de aardbeien en 2 eetlepels diksap, in de keukenmachine. Doe over in een schaal die de vriezer in kan en laat ongeveer 2 uur vriezen.
Sla na 2 uur het eiwit stijf en schenk er 3 eetlepels diksap bij. Mix nog eens 3/5 minuten.
Haal de schaal met de bijna bevroren puree uit de vriezer, mix ook dit en schep er dan luchtig het eiwit door.
Doe over in een (cace)vorm en laat weer 2 uur of langer vriezen.

Haal vlak voor het serveren uit de vriezer en snijd in plakjes of punten en garneer naar keuze met diksaptoefjes of wat achtergehouden aardbei-besjespuree. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats