laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazelnootbavarois met ei
  ingrediënten:
   

  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 gram fijngehakte of gemalen hazelnoten
  • 2 eetlepels fructose of rijststroop of het equivalent hiervan aan aspartaam
  • 4 eidooiers en 2 eiwitten
  • 2 dl (soja)melk
  • 2 dl slag- of garderoom of sojaroom*
  bereiding:
    *I.p.v. stijfgeslagen room kan er ook met sojaroom worden gewerkt. Dit wordt dan ongeslagen door de al wat lobbige créme geroerd/gemengd.

[b:7859cf0563]Bereiding[/b:7859cf0563]

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water.
Meng de hazelnoten met 1 eetlepel zoetmiddel.
Klop de eidooiers met 1 eetlepel zoetmiddel in 5 minuten tot een dikke creme.
Roer hier de koude melk door. Verwarm het op een heel laag vuur of au-bain-marie, tot het bindt. Beslist niet laten koken.
Los de uitgeknepen blaadjes gelatine hierin op en roer het hazelnootpoeder erdoor
Laat daarna afkoelen tot de creme lobbig wordt.
Klop de room stijf en meng met de creme.
Spatel er als laatste de 2 zeer stijf geslagen eiwitten door.
Giet in een grote vorm of in verschillende kleintjes en laat ongeveer 6 uur in de koelkast opstijven.
Eventueel met chocolade- of carobsaus overgieten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats