laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Siciliaanse spaghetti
  ingrediënten:
   
  • 1 el olie -
  • 500 g spaghetti -
  • 3 el gebakte verse peterselie -
  • geraspte parmezaanse kaas

    Saus :
  • 45 g ansjovisfilets (blik) -
  • 2 el olie -
  • 2 teentjes knoflook, geperst -
  • 2 el fijn, droog broodkruim -
  • snufje zwarte peper
  bereiding:
    Voorbereidingstijd: 10 minuten - Kooktijd: 17 minuten - Voor 4 personen

Bereiding :
Pasta: breng een grote pan water met de olie aan de kook. Kook de spaghetti in 10-12 min. 'al dente'. Afgieten, afspoelen met warm water, en weer afgieten. Overdoen in een voorverwarmde schaal.

Saus :
laat ansjovisfilets uitlekken en hak ze fijn. Verhit olie in een pan en fruit knoflook glazig. Ansjovis toevoegen en al roerend 2 min. bakken. Broodkruim en peper erdoor roeren en weer heet laten worden.
Schep de saus over de spaghetti en roer hem er goed door. Bestrooien met veel gehakte peterselie. Serveer de geraspte parmezaanse kaas er apart bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats