laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krentenbrood
  ingrediënten:
   

  • 50 gr boter
  • 500 gr bloem
  • 5 gr zout
  • 20 cl melk
  • 20 gr bakkersgist
  • 2 eieren
  • 200 gr krenten
  • 1 soeplepel suiker
  bereiding:
    Bereiding:
Verbrijzel de gist met de suiker in wat lauwe melk. Leg het meel met hetzout op uw werkblad en maak er een putje in. Giet daarin de opgeloste gist, kneed 5 minuten terwijl u de rest van de melk toevoegt. Laat 20 minuten rij-zen op een lauwe plek.Meng er de zachtgeworden boter en 1 ei door, daarna de rozijnen enkneed net zolang tot het deeg niet meer kleeft.Voeg eventueel wat meel toe.Laat nog 20 minuten rijzen : het deeg moet in volume verdubbelen.Beboter een broodvorm (of taartvorm) en leg er de deegbol in.Trek ermet een mes enkele lijnen op. Laat 20 minuten rusten.Verwarm ondertussen de oven op 200?. Smeer het rozijnenbrood in met gekloptei en zet 35 minuten in de oven. Stort het daarna op een rooster.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats