laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koolvis met kerrie
  ingrediënten:
   


  • 800 g koolvisfilet
  • 1 ui
  • 0.5 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 appel (Boskoop)
  • 1 dl wijn (wit/droog)
  • 1 dl visfumet
  • 100 g boter (bakboter)
  • 0.5 dl room
  • 250 g rijst
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 0.5 takjes peterselie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout
  bereiding:
    De koolvisfilets kruiden met zout, peper en kerrie.

De filets in licht gebruinde boter stoven en de gesnipperde ui en de look toevoegen. Overgieten met de witte wijn en de visfumet en het kruidentuiltje erbij doen.

De schotel afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen (180 graden).

De vis uit de bakschotel halen en het bakvocht inkoken.

De stukgesneden tomaat en de gehakte appel toevoegen evenals de room. Dit alles eventjes inkoken. Opdienen met rijst of aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats