laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paella
  ingrediënten:
   

  • 200 gr ongekookte rijst
  • 120 gr roze garnalen
  • 120 gr gekookte calamares
  • 120 gr gekookte mosselen
  • 150 gr rauwe kabeljauwfilet(120 gr bereid gewogen)
  • 12 middelgrote scampi's (60 gr bereid gewogen)
  • 120 gr rauwe kipfilet ( 90 gr bereid gewogen)
  • 10 koffielepels olijfolie
  • saffraan
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 250 gr fijngesneden champignons
  • 2 sjalotten
  • 200 ml water
  • 12 grote olijven
  • 1 kleine peper
  • peterselie
  bereiding:
    Verhit de olie in een speciale paella pan of in een vuurvaste schotel
Voeg de rijst toe samen met de garnalen, de gesnipperde sjalotten de in stukjes gesneden paprika's, de champignons en de saffraan.
Roer het geheel door tot de rijst wit wordt.
Zet het vuur uit en verdeel het rijstmengsel over de schotel.
Schik er de calamares op, samen met de mosselen, de vis, de kip, de scampi's, de olijven en de kleine peper.
Kruid naar smaak en giet er het water overheen.
Dek de schotel hermetisch af en laat het geheel op een matig vuur koken( 30 tot 40 minuten).
Bestrooi de schotel, net voor het opdienen, met peterselie
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats