laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Plattekaastaart
  ingrediënten:
   
  • Bodem 30 cm
  • bloem 200 g
  • boter 125 g
  • suiker 125 g
  • vanillesuiker 3 pakjes
  • ei 3
  • melk 3 eetlepels

  • Bodem 24 cm
  • bloem 135 g
  • boter 85 g
  • suiker 85 g
  • vanillesuiker 2 pakjes
  • ei 2
  • melk 2 eetlepels

  • Vulling
  • room 250 g
  • suiker 250 g
  • platte kaas 500 g
  • vanillesuiker 1 pakje
  • perziken blik van 800 g
  • gelatine poeder 1 pakje
  bereiding:
    Bereidingswijze: Bodem:
Zeef de bloem. De zachte boter, de suiker en de vanillesuiker met de mixer tot een romige massa kloppen. De eieren er een voor een toevoegen. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige geheel door het deeg is opgenomen. De bloem beetje bij beetje door het beslag scheppen. Het beslag in de beboterde vorm doen. Alles een 20 tal minuten in de oven zetten bij 200 graden.

Vulling plattekaastaart:
Doe de room, suiker, platte kaas en vanillesuiker in een kom. Snij de perziken in stukjes en voeg deze erbij. Het sap van de perziken samen met de gelatinepoeder langzaam opwarmen. Roeren tot de gelatine volledig is opgelost. (Niet Koken!!) Daarna het sap met de gelatine in de kom doen en alles goed mengen. Giet het mengsel op de bodem. Zet alles in de koelkast en wacht een dag. Klaar is kees (of de taart dan toch)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats