|
|
Voorbereiding:
Doe de rozijntjes in een kopje en overgiet met Calvados. Maak heet in de magnetron maar laat niet koken. Zet opzij. Meng de plattekaas met het zakje puddingpoeder en de helft van de suiker. Splits de eieren. Klop de eiwitten tot een stevige sneeuw met de andere helft van de suiker. Klop de room stijf. Meng de eierdooiers en de uitgeknepen rozijntjes door het kaasmengsel. Vouw er dan voorzichtig de stijfgeslagen room en het eiwitsneeuw door. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes. Verwarm de oven voor in stand boven- en onderverwarming op 180°C.
Bereidingswijze:
Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg naar binnen. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af. Giet dan het kaasmengsel in de vorm en leg de appelplakjes dakpansgewijs op de kaas. Schuif de vorm op de onderste richel in de oven en laat gedurende circa 1 uur bakken. Kontroleer de gaarheid van de taart door er met een vinger op te drukken, als ze veerkrachtig maar vast is, is ze klaar. Haal de taart uit de vorm en schuif ze voorzichtig van het papier af op een taartrooster.
Schik de afgekoelde taart op een serveerbord. Overblijvende taart moet afgedekt (de plattekaas neemt gemakkelijk andere geurtjes op) in de koelkast bewaard worden. |