laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brabantse plattekaastaart
  ingrediënten:
   
  • 200 g bloem;
  • 20 g gist;
  • zout;
  • 1 dl melk;
  • 3 eieren;
  • suiker;
  • boter;
  • 400 g plattekaas ;
  • 1 pakje vanillesuiker
  bereiding:
    Zeef de bloem, los de gist op in de lauwe melk, vermeng beide en voeg er een losgeroerd ei, 3 eetlepels suiker, een snufje zout en 4 eetlepels boter aan toe. Maak een gelijkmatig mengsel en bekleed hiermee een beboterde taartvorm.
Meng de plattekaas met de dooiers van de beide resterende eieren, voeg er 7 eetlepels suiker aan toe en maak er met 3 eetlepels suiker, de vanillesuiker en de stijfgeslagen eiwitten een luchtig geheel van.

Vul de taartvorm met deze massa en bak die in bijna drie kwartier in een hete oven goudbruin.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats