laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Surprise pakjes
  ingrediënten:
   
  • 0,9 liter water
  • 1 kilo bloem (gezeefd)
  • 4 eieren (middelgroot)
  • olie om te frituren
  • japanse kruidenmix Vulling
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 zak kruiden (gehakte)
  • 250 g champignons
  • 300 g taugé
  • 600 g gehakt
    Vulling 2
  • 1 eetlepel peterselie
  • 2 uien
  • 2 vleestomaten
  • 300 g taugé
  • 800 g vlees (of vleeswaren)
  • Italiaanse kruidenmix Vulling 3
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 100 g bacon
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 300 g taugé(sojascheuten)
  • 600 g lever
  • cajun kruiden
    Vulling 4
  • 1 blik abrikoos
  • 1 blik chinese boontjes
  • 2 vleestomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 800 g speklappen
  bereiding:
    Klop de gezeefde bloem op met ongeveer 0,4 liter water. Klop de eidooiers erdoor en klop de rest van het water erdoor. Roer er op het laatst het eiwit met zout erdoor. Zeef het wederom en laat het ca. 1 1/2 uur rusten. Roer het vervolgens goed door. Vet een grote koekepan in met olie en laat dit heet worden. Doe in een keer zoveel beslag in de pan dat de gehele bodem in een keer bedekt is. Giet het resterende beslag terug in de beslagkom. Zorg dat de vellen niet te bruin worden. Keer de vellen met de vingers. Leg ze dakpansgewijs op een omgekeerd diep bord. Snijd voor de vulling alle ingredienten in dunne reepjes. Bak dit snel in wat hete olie in een wok, wadjan of hapjespan in ca. 3 minuten. Laat de vulling iets afkoelen. Leg de vulling in het midden van de vellen en vouw de vellen dicht. Bestrijk de randen met eiwit of water. Bak de loempia's direct af in olie van ca. 180°C of vries een gedeelte in. Lekker met sambal badjak, kroepoek en atjar tjampoer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats