|
|
|
Borrelribjes |
|
ingrediënten: |
|
|
1 deciliter citroensap
1 deciliter sojasaus
3,5 eetlepel sambal (brandal)
36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm)
4 eetlepels tomatenketchup
75 g bruine basterdsuiker |
|
bereiding: |
|
|
Voor 36 stuks:
Breng in een grote pan 1 liter water met het citroensap, de sojasaus, de basterdsuiker, 2? eetl. sambal en de spareribs aan de kook op een hoog vuur. Zet het vuur laag en kook de spareribs zachtjes gaar (ca. 25 minuten). Zo nu en dan omscheppen.
Laten afkoelen in het vocht en het liefst een nacht laten staan.
Verwarm de oven voor op 220° Dep de spareribs droog, leg ze in een kom, voeg de tomatenketchup en de rest van de sambal toe en schep het net zo lang door elkaar tot alle spareribs met een laagje ketchup bedekt zijn.
Leg de ribjes op een rooster in een braadslede en laat ze in de hete oven bruin worden. (ca. 15 minuten). |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|