laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaghettisaus van Bart
  ingrediënten:
   


    1,5 kg gehakt (vegetariers kunnen dit item weglaten)
    1 kg wortelen
    1 kg tomaten
    4 blikken gepelde tomaten
    1 busseltje peterselie
    1 busseltje bieslook (zo'n potteke waar de bieslook in de aarde staat, ook nog goed voor later)
    1 bol knoflook
    1 kg sjalotjes (ui kan ook, ik vind sjalotjes lekkerder)
    4 kleine blikjes tomatenconcentraat
    750 gr verse champignons
    1 zakje soepgroenten
    2 blokjes vleesbouillon
    1 blokje groentenbouillon
    1 stuk prei
    4 grote paprika's (verschillende kleuren omdat het oog ook wat wil)
  bereiding:
    Bereiding (beetje samengevat) :


    * Vuur aan! en dan in onderstaande volgorde (dwz : 'harde' groenten eerst, zachte later)

    uien snijden en stoven
    wortelen in stukjes bijvoegen
    stukjes paprika's erbij
    stukjes verse tomaten toevoegen
    prei erbij
    soepgroenten erbij
    peterselie erbij
    champignons (eerst heel eventjes apart in een pannetje stoven) erbij
    peterselie en bieslook erbij
    look erbij
    bouillonblokjes erbij
    concentraat erbij
    peper en zout erbij (moet niet)
    (ik gebruik geen spaghettikruiden omdat die - volgens mij - de smaak compleet verpesten)
    gehakt (eerst apart bakken) erbij


*vuur af! NIET laten doorstoven anders verlies je teveel vitamienen en worden de worteltjes enzo veel te plat, ik hou het graag wat krokant!

KLAAR! (alles in potjes en in de diepvries en je hebt een hele winter heerlijke, gezonde spaghettisaus)

Je kan er, afhankelijk van de smaak, alle mogelijke variaties op maken!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats