 |
|
 |
Spaghettisaus van Bart |
|
ingrediënten: |
|
|
1,5 kg gehakt (vegetariers kunnen dit item weglaten)
1 kg wortelen
1 kg tomaten
4 blikken gepelde tomaten
1 busseltje peterselie
1 busseltje bieslook (zo'n potteke waar de bieslook in de aarde staat, ook nog goed voor later)
1 bol knoflook
1 kg sjalotjes (ui kan ook, ik vind sjalotjes lekkerder)
4 kleine blikjes tomatenconcentraat
750 gr verse champignons
1 zakje soepgroenten
2 blokjes vleesbouillon
1 blokje groentenbouillon
1 stuk prei
4 grote paprika's (verschillende kleuren omdat het oog ook wat wil) |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding (beetje samengevat) :
* Vuur aan! en dan in onderstaande volgorde (dwz : 'harde' groenten eerst, zachte later)
uien snijden en stoven
wortelen in stukjes bijvoegen
stukjes paprika's erbij
stukjes verse tomaten toevoegen
prei erbij
soepgroenten erbij
peterselie erbij
champignons (eerst heel eventjes apart in een pannetje stoven) erbij
peterselie en bieslook erbij
look erbij
bouillonblokjes erbij
concentraat erbij
peper en zout erbij (moet niet)
(ik gebruik geen spaghettikruiden omdat die - volgens mij - de smaak compleet verpesten)
gehakt (eerst apart bakken) erbij
*vuur af! NIET laten doorstoven anders verlies je teveel vitamienen en worden de worteltjes enzo veel te plat, ik hou het graag wat krokant!
KLAAR! (alles in potjes en in de diepvries en je hebt een hele winter heerlijke, gezonde spaghettisaus)
Je kan er, afhankelijk van de smaak, alle mogelijke variaties op maken! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|