laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Neuenburgse kaasfondue
  ingrediënten:
   

    1 teentje knoflook
    400 g Greyerzer kaas
    200 g Emmentaler kaas
    3 dl witte wijn
    1 tl citroensap
    2 tl maizena
    1 dl kersenbrandewijn
    zwarte peper
    geraspte nootmuskaat
    blokjes wittebrood (ca. 200 g per persoon)
  bereiding:
    Een steelpan met knoflook inwrijven. Beide kaassoorten raspen of fijnsnijden. De wijn met het citroensap en de kaas al roerend aan de kook brengen. Het zetmeel met de kersenbrandewijn mengen en door het kaasmengsel roeren. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.

Het mengsel nogmaals kort opkoken, totdat het glad en cremig is. Daarna op een réchaud op tafel zetten. De fondue tijdens het eten verder laten pruttelen en steeds weer roeren, zodat het een gebonden massa blijft.

Eet de fondue door de stukjes brood aan een lange vork te prikken en ze in het kaasmengsel te doppen. Indien de fondue te dun geworden is, voeg dan nog wat geraspte kaas toe. Is het mengsel te dik geworden, verdun het dan met wat wijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats