|
|
Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van ca. 1.5 cm. Schep in een plastic zak wat peper, zout, bloem en paprikapoeder door elkaar, leg het vlees erbij en schud alles tot het geheel met een bloemlaagje bedekt is... Snipper vervolgens de ui, pers de knoflook uit en snijd het vruchtvlees eveneens in blokjes... Verhit nu de olie en de boter en fruit zolang tot de ui glazig is, en schep de knoflook, paprika en de tomaat erdoor.... Vervolgens het vlees toevoegen en alles ca. 3 minuutjes laten bakken... Schenk er nu 2 dl. water bij en roer alles krachtig door.... Strooi nu de bouillonpoeder erover en laat alles onder voortdurend roeren nogmaals 3 minuutjes zachtjes koken... Laat alles weer aan de kook komen...neem de pan van het vuur en roer de room erdoor.... Tenslotte het geheel in een voorverwarmde schaal doen en de bieslook erover strooien.... TIP Een wok leent zich in het bijzonder voor dit gerecht !!! Een Italiaanse pasta zoals Penne bijvoorbeeld past er prima bij..evenals een groene salade... |