|
|
|
Hongaarse goulash |
|
ingrediënten: |
|
|
600 g rundssttoofsel, in dobbelstenen
75 g boter
4 uien, gesnipperd
zout
6 grote aardappelen, geschild en in stukken
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 tl kummelzaadjes, geplet
1 el paprikapoeder
1 groene paprika, in reepjes
2 tomaten, ontveld en in partjes |
|
bereiding: |
|
|
Fruit de uien zachtjes goudgeel en glazig. Leg het vlees op de uien, doe de deksel op de pan en laat dit +/- 30 minuten zachtjes smoren. Eventueel halverwege scheutje heet water toevoegen. Voeg dan wat zout, de aardappelen, knoflook, kummel en paprikapoeder toe. Goed doorroeren en zoveel heet water toevoegen dat alles net onder staat. Voeg de reepjes paprika en de partjes tomaat toe. Deksel op de pan en zachtjes in +/- 2 uur gaar laten worden. Indien nodig wat binden met aardappelbloem. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|