|
|
|
Chocolade Truffels |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 gram bittere chocolade,
- 100 gram boter,
- 100 gram suiker,
- 1 eierdooier,
- oranjelikeur,
- 50 gram cacao,
- 1/2 dl. slagroom
|
|
bereiding: |
|
|
Breek de chocolade in stukjes en laat deze au bain marie smelten en daarna tot lauw afkoelen. Roer de boter zacht. Meng de suiker met de boter zodat er een smeuige creme ontstaat. Werk de eierdooier erdoor, daarna de chocolade en tenslotte een beetje oranjelikeur naar smaak. Laat de substantie in de koelkast wat opstijven, zodat het gemakkelijk te bewerken is. Vorm met behulp van twee theelepeltjes de truffel, rol ze door de cacao en laat ze minstens 12 uur in de koelkast liggen. Wil men slagroom toevoegen, dan worden de truffels smeuiger, maar zijn ze wel minder lang houdbaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|