laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stroganoffgehaktballetjes met macaroni
  ingrediënten:
   


  • 500 gr. macaroni
  • 750 gr rundergehakt
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 2-3 el bloem
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • 2 el olie
  • 50 gram boeter
  • 1 grote ui in dunne ringen
  • 250 gr. kleine gehalveerde champignons
  • 2 el tomatenpuree
  • 2-3 tl dijonmosterd
  • 60 ml witte wijn
  • 1,25 dl runderbouillon
  • 185 gr. zure room
  • 3 el fijngehakte peterselie
  bereiding:
    Kook de macaroni in een grote pan kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en houd hem warm.

Meng met je handen gehakt, knoflook en wat zout en peper in een kom. Draai balletjes van 2 el gehakt. Meng bloem, paprikapoeder en versgemalen peper in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor.

Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in gedeelten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Smelt de rest van de boter in de pan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en laat ze gaar worden. Roer tomatenpuree, mosterd, wijn en bouillon erdoor. Doe de balletjes terug in de pan en breng de saus langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5 min. pruttelen; roer af en toe. Breng op smaak en roer de zure room erdoor. Serveer de balletjes met de pasta en bestrooi ze met de peterselie.
Eet smakelijk!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats