|
|
bereiding:
Maak van de ingredienten m.u.v. de jam of marmelade een eenvoudig gistdeeg. Laat dit op een
lauw/warme plaats 1 uurtje rijzen. Rol het daarna uit tot ongeveer 1 cm. dikte. Steek met een gladde
steker van 7 cm. een even aantal rondjes uit het deeg. Leg de helft van het aantal rondjes op de
werkbank en bestrijk de randen met eiwit. Maak met de duim in het midden een kuiltje en geef
hier een lepel abrikozenjam of marmelade in. Leg op ieder plak een deksel en druk de randen
goed aan. Laat de 'bollen' bedekt met een enigszins vochtige doek wederom een half uur rijzen.
Verhit frituurvet of (beter nog) slaolie tot 180 graden C. En bak de bollen in 5 min. aan elke
zijde gaar. Als het deeg goed gerezen is draaien de bollen zich vanzelf om. Neem de bollen uit het
vet en laat ze op keuken papier uitlekken. Als ze bijna zijn bekoeld door fijne suiker halen of met
poedersuiker bestrooien. |