|
|
|
Appelcrumble met ijs, coulis van bessen en marsepe |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g zure appels (b.v. renetten)
- 100 g amandelschilfers
- 100 g suiker
- 100 g bloem
- 100 g boter
- 1 losgeklopt ei
- 4 bollen ijs
- 2 dl coulis van rode bessen (frambozen, moerbeien, enz.)
- 200 g marsepein
- enkele suikerpareltjes (facultatief)
|
|
bereiding: |
|
|
De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Bestrooien met amandelschilfers en in een ovenschaal overbrengen. Suiker, bloem en boter met een vork tot kruimels pletten en verdelen over de appels. Insmeren met losgeklopt ei. De schaal 20 minuten in een oven van 220°C zetten. De marsepein met een deegrol uitrollen (liefst afgedekt met een plasticzak of folie, zodat de marsepein niet aan de rol blijft kleven). Met een bakfiguur, bijvoorbeeld een ster, vier figuurtjes uitsteken. De appelcrumble warm opdienen met een bol ijs, de coulis van bessen, en eventueel met licht opgeklopte en niet-gesuikerde slagroom. Versieren met de ster van marsepein en enkele suikerpareltjes. Tijdsduur: 35 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|