Appelgratin met amandelen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 appels (Golden)
- 3 eetlepels acaciahoning
- 200 g room
- 3 eierdooiers
- 1 koffielepel ma?szetmeel
- 1 1/2 eetlepel amandelpoeder
- 2 eetlepels fijne suiker
- 30 g amandelschilfertjes
- 2 eetlepels bloemsuiker
|
|
bereiding: |
|
|
Stappen
De appels schillen en de klokhuizen verwijderen. Het vruchtvlees in stukken van 1 cm snijden. De honing opwarmen in een grote vuurvaste schotel (eventueel een klein beetje kaneel toevoegen). De stukken appel al roerend opwarmen in de gecaramelizeerde honing. De slagroom mengen met de dooiers, 2 eetlepels fijne suiker, amandelpoeder en maiszetmeel. Het mengsel over de stukjes appel gieten. Bestrooien met amandelschilfertjes en 15 min. in een warme oven plaatsen. Met bloemsuiker bestrooien en 5 minuten laten gratineren. Het is aangeraden dit warm of lauw op te dienen.
Bij de appelgratin kan men bolletjes ijs of een kommetje half opgeklopte slagroom serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|