laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Salade met feta en croutons
  ingrediënten:
   

    4 sneetjes wit brood
    6 eetlepels olijfolie
    2 sjalotjes
    1 knoflookteentje
    2 eetlepels witte wijnazijn
    sap van 1 sinaasappel
    1 koffielepel suiker
    1 koffielepel gedroogde munt
    zout en zwarte peper
    1 rood witlofstronkje
    1/4 krop ijsbergsla
    1 handje rucola
    1 kleine venkelknol
    175 g feta
    12 zwarte olijven
  bereiding:
    Verwijder de randen van het witboord. Snijd het brood in stukjes. Bedruip met wat olie. Verhit de pan of wok. Rooster de broodblokjes er 2 minuten in tot ze goudgeel zijn. Roer goed. Neem ze uit de pan en zet weg.

Pel de sjalotjes en de look en hak ze fijn. Verhit de rest van de olie in de pan of wok. Voeg azijn, sinaasappelsap, suiker, munt, zout en peper toe. Verhit al roerend alles goed en zet deze sjalottendressing apart.

Maak de slasoorten schoon en scheur ze in kleine stukjes. Snijd de venkel in reepjes en de feta in blokjes. Meng de slasoorten, venkel, kaas, olijven en sjalottendressing losjes dooreen. Verdeel over vier borden en bestrooi met de croutons.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats