laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelbeignets
  ingrediënten:
   


  • 5 appelen (Boskoop)
  • 300 g bloem (tarwebloem)
  • zout
  • 2 eieren
  • 15 g suiker
  • 2 cl arachideolie
  • 3 cl pilsbier
  • 25 g poedersuiker
  bereiding:
    De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijven snijden van ongeveer 1 centimeter. De appelschijven bestrooien met suiker en eventueel kirsch.

De bloem zeven, zout, suiker, eierdooiers, olie en bier toevoegen. Het eiwit stijfkloppen en door het deeg mengen.

De appelschijven in dit frituurdeeg draaien en bakken in frituurvet op 175 graden.

De beignets laten uitdruipen en bestrooien met bloemsuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats