Varkensgebraad vigneronne |
|
ingrediënten: |
|
|
- 800 g varkensgebraad -
- 2 middelgrote uien -
- 3 wortels -
- 2 knoflookteentjes -
- 1 kruidentuiltje (laurier, peterselie, tijm) -
- 2 eetlepels azijn -
- 1/2 fles rode wijn -
- 2 eetlepels maiszetmeel -
- 50 g boter -
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Braad het vlees rondom goudbruin in de helft van de boter. Haal het vervolgens uit de pan en bak in de resterende boter de schijfjes wortel, de gesnipperde ui en de fijngestampte knoflook. Bestrooi met peper en zout en leng aan met de azijn en de rode wijn. Voeg het kruidentuiltje toe. Leg het vlees weer in de pan. Leg het deksel erop en laat 50 tot 60 minuten braden op en matig vuur. Haal het gebraad uit de pan en bind de saus met het zetmeel. Dien de sneden gebraad op in een bodempje saus met aardappeltjes of kroketten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|