|
|
|
Bouche Sapin van rivierkreeftjes en prei |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 ui,
- 1 wortel,
- 3 stengels selderij,
- 20 peperkorrels,
- cayennepeper,
- zout,
- 1 takje tijm,
- 1 blad laurier,
- 28 rivierkreeftjes,
- 2 preien,
- 4 dl room ,
- een liaison van 1 eierdooier en 0,5 dl room,
- 1 eetlepel bieslooksnippers,
- 4 toefjes tuinkers,
- 4 Pidy - Bouches Sapin
|
|
bereiding: |
|
|
Snijd de groenten fijn, doe ze samen met de peperkorrels, een snuifje cayennepeper, de tijm en laurier in gezouten water en breng aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken.
Kook de rivierkreeftjes 3 minuten in de bouillon en haal ze eruit.
Hou er 4 opzij als garnering, breek bij de rest de staartjes af en pel ze. Hou ze opzij.
Snijd de prei in fijne ringen en gaar ze in 1 dl gezeefd kooknat en 2,5 dl room.
Kook in tot sausdikte. ( Voeg desnoods nog wat room bij en kook verder in. )
Meng de rivierkreeftenstaartjes onder de preisaus en warm even op.
Doe er deliaison van eierdooier en room bij en warm even op zonder koken.
Kruid af en roer de bieslooksnippers door de saus.
Snijd het deksel uit de Pidy - Bouches Sapin en warm ze krokant op in een voorverwarmde oven op 200° . Verdeel er de rivierkreeftjes in de preisaus over.
Geef er een toefje tuinkers bij en smuk het bord op met een opgewarmd rivierkreeftje.
Tip: Verwijder bij de rauwe rivierkreeftjes eerst de levenslijn voor ze te bereiden.
Doe dit door het middenstuk met een draaibeweging uit de staart te trekken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|