laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Citroen-tiramisu
  ingrediënten:
   
  • 300 gr bitterkoekjes
  • 5 el. citroensap of sinaasappellikeur
  • 3 citroenen
  • 125 gr.poedersuiker
  • 4 blaadjes witte gelantine
  • 250 gr. mascarpone
  • 50 gr. geconfijte citroen of sinaasappel schillen in stukjes
  • 2 dl. slagroom stijfgeklopt
  • poedersuiker en citroenschillen
  bereiding:
    Bitterkoekjes naast elkaar in de schaal leggen. Likeur erover schenken. Schil van 1 citroen raspen en alle citroenen uitpersen. Citroensap met suiker verwarmen tot de suiker is opgelost. Gelantine in ruim koud water weken en in warm citroenmengsel oplossen. Mengsel iets laten afkoelen en samen met citroenrasp door de mascarpone roeren. De gekonfijte citroenschilletjes door mascarponemengsel roeren en slagroom er voorzichtig doorheen spatelen. Mengsel over de bitterkoekjes scheppen. Bovenkant glad strijken en de tiramisu in de koelkast laten opstijven ca. 4 uur.
Instukken snijden en royaal met poedersuiker bestrooien. Garneren met gekonfijte citroenschillen i.p.v sinaasappellikeur gebruik ik citoenlikeur.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats