|
|
|
Quiche met zon-gedroogde tomaten en gerookte zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
- Gerookte zalm,
- camembert,
- zon-gedroogde tomaten,
- bladerdeeg,
- dl room,
- dl melk,
- peper,
- zout,
- twee eieren,
- boter,
- porei,
- ajuinen,
- gemalen ementhaler kaas
- basilicum.
|
|
bereiding: |
|
|
Snij een kleine portie porei en ajuin in kleine stukjes. Stoof dit in boter aan. Boter de aluminium bodems goed in en snij de maat van de quiches in het bladerdeeg uit. Prik enkele gaatjes in het deeg. Vul de quiches met zon-gedroogde tomaten, gerookte zalm en enkele camembertblokjes. Klop twee eieren met melk en room goed los en kruid dit af met een snuifje zout en peper. Giet dit in de quiches tot net onder de rand. Als finishing touch kan je wat vers gesneden basilicum en gemalen ementhaler kaas toevoegen. Plaats de gevulde quiches gedurende 20 minuten in een ruim voorverwarmde oven van 250 graden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|