|
|
Oven voorverwarmen op 180 C.
Een bakvorm van 20 x 20 cm. of langwerpig 20-25 cm. invetten en paneren of bekleden met ingevet bakpapier.
Zelfrijzend bakmeel in de kom van de keukenmachine doen; boter en witte suiker toevoegen. 20 seconden mengen, tot het deeg fijn en kruimelig is. De losgeklopte eieren, zure room en vanille-aroma gelijktijdig toevoegen; 10 seconden bewerken tot het mengsel glad is.
De fijngehakte hazelnoten, bruine suiker en kaneel in een kleine kom vermengen. De helft van het beslag in de ingevette vorm scheppen en gladstrijken. De helft van het hazelnootmengsel erover verdelen. De rest van het beslag erover scheppen en gladstrijken De rest van het hazelnootmengsel over de bovenkant verdelen.
1 Uur bakken of tot een breinaald die in het midden van de cake wordt geprikt er schoon uitkomt. Cake 5 minuten laten rusten voor U hem op een rooster uit laat koelen. Warm serveren of koud met slagroom. |