laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Najaarscake
  ingrediënten:
   



  • 150 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr. boter in klontjes
  • 200 gr. witte suiker
  • 2 eieren
  • 125 ml. zure room
  • 1 theelepeltje vanille-aroma
  • 120-130 ml. fijngehakte hazelnoten
  • 50 gr. bruine suiker
  • 1 1/2 theelepeltje kaneel
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 180 C.
Een bakvorm van 20 x 20 cm. of langwerpig 20-25 cm. invetten en paneren of bekleden met ingevet bakpapier.

Zelfrijzend bakmeel in de kom van de keukenmachine doen; boter en witte suiker toevoegen. 20 seconden mengen, tot het deeg fijn en kruimelig is. De losgeklopte eieren, zure room en vanille-aroma gelijktijdig toevoegen; 10 seconden bewerken tot het mengsel glad is.

De fijngehakte hazelnoten, bruine suiker en kaneel in een kleine kom vermengen. De helft van het beslag in de ingevette vorm scheppen en gladstrijken. De helft van het hazelnootmengsel erover verdelen. De rest van het beslag erover scheppen en gladstrijken De rest van het hazelnootmengsel over de bovenkant verdelen.

1 Uur bakken of tot een breinaald die in het midden van de cake wordt geprikt er schoon uitkomt. Cake 5 minuten laten rusten voor U hem op een rooster uit laat koelen. Warm serveren of koud met slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats