laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wijtingballetjes in tomatensaus
  ingrediënten:
   


  • 750 g wijtingfilet
  • 500 g tomaten in blik
  • 100 g tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 10 dl visfumet
  • 1 eetlepel ketjap (sojasaus)
  • 2 eieren
  • 4 beschuiten
  • 80 g bakboter
  • 10 g suiker
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 20 g geklaarde boter
  bereiding:
    De wijtingfilets in kleine stukken snijden, fijnmalen in de keukenrobot en in een kom mengen met de geplette beschuiten. Het kippenbouillonblokje erdoor mengen samen met de losgeklopte eieren en de geklaarde boter. Alles kneden tot een homogeen mengsel en op smaak brengen met peper en zout.

Met de hand van het mengsel wijtingballetjes rollen van 3 centimeter. Ze 15 minuten koel wegzetten.

Voor de tomatensaus de resterende boter laten smelten en er de fijngesneden ui en de gehakte knoflook aan toevoegen, samen met de laurier. Alles een vijftal minuten laten stoven. Daarna bestrooien met kerriepoeder en de ketjap toevoegen. Goed omroeren en de grofgehakte gepelde tomaten toevoegen, alsook de tomatenpuree en een klontje suiker. Het geheel bevochtigen met de visfumet en aan de kook brengen.

De wijtingballetjes aan de tomatensaus toevoegen en ze gedurende een kwartiertje laten meesudderen op een zacht vuurtje. De wijtingballetjes uit de saus halen en warm houden. De saus mixen en wat laten inkoken.

De wijtingballetjes op warme borden schikken, overgieten met de tomatensaus, bestrooien met gehakte peterselie en serveren met frietjes, aardappelpuree, kroketjes of rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats