laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spieringkotelet in biersaus met gegrilde peertjes
  ingrediënten:
   


  • 40 g geklaarde boter
  • 4 spieringkoteletten
  • 4 sjalotten
  • 0.5 takjes peterselie
  • 50 cl Duvel
  • 0.5 citroenen
  • 40 g roomboter
  • peper
  • zout
  • 4 peren (Doyenne)
  • 40 g suiker
  • 5 dl water
  • 1 theelepel citroensap
  • 125 g Chäteau d'Arville
  • 60 g roomboter
  bereiding:
    De peren schillen, in de lengte doorsnijden en besprenkelen met citroensap.

Een suikerstroopje maken met de suiker en het water. De peren hierin 4 minuten pocheren.

De schimmelkaas fijnpletten en mengen met de boter. Daarmee de peren opvullen en 5 minuten onder de grill zetten.

De koteletten bestrooien met peper en zout en even bakken in een kookpan met dikke bodem in wat geklaarde boter. De gehakte sjalotten er bijvoegen en wat laten meekleuren.

Overgieten met bier en er de grofgehakte peterselie bijstrooien. Eventueel bijkruiden met peper en zout. Gedurende 15 minuten zachtjes laten stoven in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Het vlees uit de saus halen en warm houden op een serveerschotel. Inkoken en opkloppen met vlokjes koude boter en er naar believen citroensap bijvoegen.

De saus over de koteletten uitgieten en serveren met gekookte aardappelen en de gevulde peren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats