Appeltjes op bladerdeeg met fruitbavarois |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 appelen
- 8 aardbeien
- 4 kleine aardbeienbavarois
- 40 gr aardbeiengelei
- 4 bolletjes vanilleroomijs
- 4 plakje bladerdeeg (diepvries)
|
|
bereiding: |
|
|
bavarois bereiden:
250 gr. aardbeien koken met suiker en pureren;
5 geweekte gelatineblaadjes toevoegen en op smaak brengen met een scheutje citroen;
een halve liter room opkloppen en onder de afkoelde aardbeienpuree spatelen
in kleine vormpjes gieten en laten opstijven in de koelkast
het is aan te raden het recept daags voordien te bereiden
bladerdeeg in ronde vorm van 8 à 10 cm uitsnijden
hierop de schijfjes appel schikken, inwrijven met boter en suiker en afbakken in een oven van 175°C
fijne reepjes van appel snijden en in citroenwater leggen
Afwerking
De appelgebakjes op een bord schikken
Hierop een bolletje vanilleroomijs en afwerken met de bavarois
De aardbeien vierendelen en rond het gebakje schikken
Versieren met de aardbeiengelei
Overstrooien met de appelreepjes
Dit gerecht kan zowel koud - warm of lauw geserveerd worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|