 |
|
 |
Penne met groene kool met citroen en geitenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
- 200 g penne
- 2 el olijfolle
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringetjes
- 300 g groene kool, in repen gesneden
- 90 g groene olijven gevuld met piment, gehalveerd
- 1 el kappertjes uitgelekt
- Geraspte schil en sap van 1 (biologische) citroen
- zout en peper uit de molen
- 100 g zachte geitenkaas
|
|
bereiding: |
|
|
Kook de penne in ruim gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit in een koekenpan intussen knoflook en peper 1 minuut in de olijfolie. Voeg de groene kooI toe en bak deze, omscheppend, 4 minuten op hoog vuur. Giet de pasta af. maar bewaar enkele lepels kookvocht. Voeg kappertjes, olijven. geraspte citroenschil, penne en kookvocht toe aan de kool. Warm alles 1 minuut door. Maak op smaak met citroensap en peper en zout. Verdeel de pasta over 2 voorverwamde borden. Brokkel de geitenkaas erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|