laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Penne met groene kool met citroen en geitenkaas
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

  • 200 g penne
  • 2 el olijfolle
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringetjes
  • 300 g groene kool, in repen gesneden
  • 90 g groene olijven gevuld met piment, gehalveerd
  • 1 el kappertjes uitgelekt
  • Geraspte schil en sap van 1 (biologische) citroen
  • zout en peper uit de molen
  • 100 g zachte geitenkaas
  bereiding:
    Kook de penne in ruim gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit in een koekenpan intussen knoflook en peper 1 minuut in de olijfolie. Voeg de groene kooI toe en bak deze, omscheppend, 4 minuten op hoog vuur. Giet de pasta af. maar bewaar enkele lepels kookvocht. Voeg kappertjes, olijven. geraspte citroenschil, penne en kookvocht toe aan de kool. Warm alles 1 minuut door. Maak op smaak met citroensap en peper en zout. Verdeel de pasta over 2 voorverwamde borden. Brokkel de geitenkaas erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats