laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Subtropische schnitsel
  ingrediënten:
    voor 2 personen:

  • 2 varkenslapjes (elk 150 g)
    of vooraf gepaneerde schnitzels
  • 1,5 eetlepels bakboter
  • frituurolie of -vet
  • 2 kleine bananen
  • 1 ei
  • 1 blikje ananas met
    minimum 4 schijven
  • 1 eetlepel paneermeel
  bereiding:
    Splits de eierdooier van het eiwit in 2 kopjes en schenk de geroerde dooier uit in een plat bord. Strooi paneermeel op een tweede plat bord.
Pel de bananen, haal ze door de eierdooier en wentel ze door het paneermeel.
Laat de ananas in een zeef uitlekken en vang 2 eetlepels sap op.
Verhit olie of vet in een 180°C friteuse.
Verhit boter in een grote koekenpan en laat het vlees ongeveer 3 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Verwarm ondertussen een schaal voor om het vlees achteraf op te leggen.
Bak de bananen goudbruin in de friteuse, met 2 tegelijk gedurende 1 minuut. Laat ze uitdruipen in een vergiet.
Bak de schijven ananas aan elke kant 1 minuut in boter of olie. En leg ze daarna bovenop het vlees.
Roer het ananassap en 2 eetlepels heet water door het bakvet en giet een kwart van die mix over het vlees. De rest kunt u kwijt in een sauskom.
Leg de bananen naast het vlees.


Versier het gerecht met enkele rode besvruchten zoals aardbeien, braambessen, frambozen of rode besjes.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats