laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoomde gehaktballetjes in longsoep (China)
  ingrediënten:
   
  • 500 g mager rundergehakt
  • - 2 eiwitten, licht geklopt
  • - 1 el ijswater
  • - 2 el sojasaus
  • - 1 tl sesamolie
  • - 2 tl ma?zena
  • - 2 el verse koriander, fijngehakt
  • - 2 bosuitjes, fijngehakt
  • - 1/4 tl gemalen witte peper
  • - 1/4 tl vijfkruidenpoeder

  • Longsoep :
  • 4 koppen runderbouillon, liefst zelfgemaakt
  • - 2 koppen gemengde Chinese groenten, zeer fijn gesneden
  • - 375 g verse, dunne eiermie, gekookt
  bereiding:
    Voorbereidingstijd: 1 uur
Kooktijd: 20 minuten
Voor 6 personen

Bereiding : 1 Doe kleine porties gehakt in een keukenmachine. Pureer het met de pulseerknop in 30 sec. tot een fijne massa. Doe het gehakt in een schaal en meng het met de andere ingredi?nten.
2 Rol balletjes van afgestreken lepels mengsel. Vul de wok voor de helft met water, dek hem af en breng het aan de kook. Leg de gehaktballetjes in een stoommand bekleed met licht met olie ingewreven vetvrij papier boven het kokende water. Dek de pan af en stoom 20 min.
3 Longsoep: breng de bouillon aan de kook in een aparte pan, voeg de groenten toe en laat ze 2 min. koken. Giet de soep in een terrine, voeg, mie en gehaktballetjes toe.

Bewaren:
De balletjes kunnen een dag van tevoren bereid en net voor het serveren in de warme bouillon opgewarmd worden.
Variatie:
Voeg 125 gram gekookte, gepelde garnalen, reepjes gebarbecued varkensvlees en gare kip toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats