|
|
|
Aardappelpizza |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 pak pizzadeeg, of maak het pizzadeeg zelf
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 gehakte tenen knoflook
- 1,5 eetlepel verse, gehakte rozemarijn
- zeezout
- knoflookpeterselie-olie (potje)
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak 4 kleine pizzabodems of 1 grote. Prik het deeg een paar keer in met een vork. Schil de aardappelen en schaaf ze in flinterdunne plakken. Schep de aardappelplakjes om met de olijfolie, knoflook en rozemarijn. Verdeel het aardappelmengsel over het deeg. Bestrooi de pizza licht met zeezout. Beleg een bakplaat met ingevet bakpapier en leg daarop de pizza?s (of pizza). Bak deze in ongeveer 20 minuten gaar of tot de aardappelen krokant en mooi goudbruin zijn. Bestrijk de rand met een kwastje met de knoflookpeterselie-olie. Serveer direct, bijvoorbeeld met een heerlijk frisse groene salade. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|