|
|
lepelbiscuit bereiden:
6 eierdooiers met 65 gr griessuiker opkloppen
6 eiwitten met 65 gr griessuiker stijfkloppen
60 gr gezeefde maizena onder de eiwitten spatelen
eierdooiermengsel door het beslag spatelen
70 gr gezeefde bloem erdoorheen mengen
een beetje vanille-essence toevoegen (of vanillesuiker gebruiken bij de eierdooiers)
op een bakplaat spuiten met vlakke spuitmond
afbakken in de oven op 160° C (ong. 15 minuten), laten afkoelen en uitsteken
250 gr aardbeien opkoken met suiker en water, pureren, parfumeren met aardbeienlikeur en afkoelen
de lepelbiscuit midden op het bord leggen
hierop wat een mooi torentje slagroom spuiten
schik de vruchten tegen de slagroom aan
dek af met een tweede laagje biscuit
hierop wat slagroom en versier met enkele vruchten en een takje munt
giet de coulis rond het torentje en werk af met overige fruit
Opmerkingen:
dit heerlijk dessertje kan ook met andere seizoenvruchten gemaakt worden |