|
|
|
Asperge salade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400g vastkokende aardappelen
- 500g groene asperges
- 4 lente-uitjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 1/2 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels fijngehakte dille (diepvries)
- mespunt honing
- 4 eieren.
- peper, zout
|
|
bereiding: |
|
|
[b:71c00190a1]Bereidingswijze: [/b:71c00190a1]
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijfjes.
Schil het onderste deel van de asperges en snijd er een stukje vanaf.
Snijd de asperges in stukken. Maak de uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Klop in een kom een sausje van olie, het citroensap, peper, zout, uitjes, de honing en de dille.
kook de eieren 8 minuten en laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in partjes.
Kook de aardappelschijfjes in ca. 5 min. in water met zout en in een andere pan de asperges in ca. 5 min. in water met zout gaar
Meng in de schaal de afgegoten aardappelen meteen door elkaar en schep de eieren erdoor. Serveer het onmiddellijk samen met de asperges en de saus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|