|
|
|
Noord-Afrikaanse Salade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 6 rijpe sinasappels
- 8 dadels in reepjes
- 1/4 geblancheerde amandelen, in langwerpige stukjes gesneden
- oranje bloesemwater
- 1 el verse muntbladeren, fijngebakt
- gemalen kaneel
|
|
bereiding: |
|
|
Eenvoudig en Smakelijk
Sinaasappels zo schillen, dat de witte schil vlolledig wordt verwijderd. De vruchten overdwars in plakjes snijden.
Samen met dadels, amandelen en oanje bloesemwater naar smak in een ondiepe kom doen.
Met weinig munt en ietsje kaneel bestrooien en serveren. Deze salade smaakt goed bij koude eend.
Let op: Voor het blancheren de amandelen in een kom kokend water doen. 1 min. laten staan. Het veletje laat nu los. Met een scherp mes in langwerpige stukjes snijden.
TIP: Oranjebloesemwater is verkrijgbaar bij toko's en Noord-Afrikaanse winkels. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|