|
|
[b:3f1830b474]Bereiding [/b:3f1830b474]
Rooster de amandelsnippers in een droge, hete koekenpan. Schud tijdens het roosteren de snippers regelmatig om - om verbranden te voorkomen.
Pocheer de kipfilet ongeveer 20 min in heet water met wat zout, 1 gedroogde rode peper, wat sojasaus en gemberpoeder. Haal de kipfilets uit het kookvocht en dep ze droog. Snij de filets in dunne repen.
Snij het lenteuitje in dunne ringetjes. Verwijder de harde nerven van de ijsbergsla en snij in dunne repen. Snij de wontonvellen in dunne repen.
Vul de braadpan voor iets meer dan de helft met olie. Verhit de olie tot 180 graden C. en frituur hierin de wontonreepjes beetje bij beetje. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Verdeel de rijstnoodles in vieren. Frituur (gaat heel snel, dus oppassen geblazen) ieder deel apart in de hete olie. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Frituur de kipreepjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe in een schaal.
Maak een sausje van sesamolie, sojasaus, de mosterd, het vijfkruidenpoeder, de ringetjes lenteui, de amandelsnippers. Meng samen met de wontonreepjes door de kip.
Bekleed bordjes met reepjes ijsbergsla en de gefrituurde rijstnoodles. Verdeel er het kipmengsel over. Smakelijk ! |