laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gekruide vissalade
  ingrediënten:
   

  • 400 gr schoongemaakte (kleine) inktvis
  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 1 glas witte wijn
  • 2 glazen water
  • 1 bouquet garni
  • 1 sjalotje
  • 2 tn knoflook
  • 1 el peterselieblad
  • 5 basilicumblaadjes
  • 5 mintblaadjes
  • 2 blaadjes salie
  • 1? dl (olijf)olie
  • ? el balsamicoazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 el mosterd
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 200 gr Noorse garnalen
  • 1 krop Romeinse sla *
  bereiding:
    *De Romeinse sla kan worden vervangen door Hollandse kropsla

[b:3ccf150b48]Bereiding [/b:3ccf150b48]

Snij de inkvis in ringen met 1 cm doorsnede.
Doe de inktvisringen, de kabeljauw, de witte wijn, het water, het bouquet garni en het sjalotje in een vuurvaste schaal, dek de schaal af met het deksel of met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in 20 min gaar worden. Of pocheer de vis in een pan op een lage warmtebron gaar.
Pel de knoflook. Was en droog de kruiden.
Hak met behulp van de staafmixer de peterselie, de basilicum, de mint en de salie fijn. Pers de knoflook erboven uit. Gieter er de olie bij en mix alles. Voeg de balsamicoazijn, het citroensap en de mosterd toe, geef nog 2 pulsen en breng op smaak met zout en peper.
Haal de vis voorzichtig uit het kookvocht. Schep de helft van de dressing door de kabeljauw, de inktvisringen en de garnalen. Zet het afgedekt een paar uur in de koelkast.
Leg de Romeinse slablaadjes in een cirkel op een groot rond bord. Schep er de vis op en schenk er de rest van de dressing over.
Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats