|
|
Je lost de gist op in een kommetje lauw water.
Je voegt wat zout toe aan de bloem,en effe mengen,dan de opgeloste
gist toevoegen en beginnen te kneden,en regelmatig wat water bijvoegen.
Tussendoor ook een scheutje olijfolie bij doen.
Als je klaar bent met kneden kun je je deegmassa verdelen in vier bollen.
Deze in een schaal doen en een uurtje laten rijzen.
Na een uurtje kun je zo een bol bewerken totdat je de pizzabodem hebt.
Voor een pizza te verkrijgen die je in een italiaans restaurant krijgt,moet je zorgen dat als je bodem klaar is,deze maar een 4 ? 5 mm dik is.
Nu komt het belangrijkste.Wat moet erop.
Om te beginnen je tomaten.
Om een lekkere pizza te maken kun je het best gebruik maken van gepelde tomaten,die je dan zo fijn mogelijk probeerd te krijgen.
Verse tomaten kun je het best niet gebruiken,want dan wordt je pizza te droog.
Het soepje dat je nu hebt breng je op je pizzabodem aan en dan wat uitstrijken.Daar wat peper en zout op.
Verder kun je er ham ,champignons of eender wat opdoen.
Heb je je garnituur erop,kun je er wat oregano opdoen,en uiteindelijk besprenkelen met wat olijfolie.
Oven voorverwarmen tot 200 graden en pizza erin.
5 minuten voor de pizza klaar is,haal je die effe uit de oven en doe je er mozzarella op.
Deze mozzarella wordt in bijna alle supermarkten verkocht,waaronder de aldi.Het zijn kleine zakjes met vloeistof in en een bolletje mozzarella.
De kaas wel in kleine blokjes snijden voor je die op de pizza plaatst.
Daarna de pizza nog 5 minuutjes in de oven,totdat de kaas gesmolten is,en klaar is kees.
Smakelijk |