laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Karamelsaus
  ingrediënten:
    Nodig:

    100 gram suiker
    1.5 deciliter room
  bereiding:
    voorbereiding:
Laat de suiker met 1 eetlepel water smelten in een pan met dikke bodem. Verhit in een andere pan de room.


bereiding:
Wacht tot de suiker goudbruin kleurt, voeg dan de room toe.
Roer met een houten lepel tot de ontstane karamel volledig is opgelost en er een goudbruine karamelsaus ontstaat.

tips:
Door een beetje water aan de suiker toe te voegen is het risico minder groot dat de suiker verbrandt.
Laat de karamelsaus iets afkoelen voor het serveren, na bereiding is het namelijk kokend heet.
Door de room te verhitten, ontstaat er minder stoom wanneer het aan de suiker toegevoegd wordt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats