|
|
voorbereiding:
Pureer de kikkererwten met behulp van een keukenmachine (of prak ze fijn).
Hak de koriander fijn.
Pel de knoflook en pers hem uit boven de olie.
Meng de koriander en tahin door de knoflookolie.
Bereid de broodmix met water, de olijfolie en kikkererwtenpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
Kneed het deeg goed door en laat het ca. 30 minuten rijzen op een warme plaats.
bereiding:
Verwarm de oven voor op 230°C (heteluchtoven 210°C).
Verdeel het deeg in ca. 8 stukken en rol ze uit tot ovale platte broden (ca. 0,5 cm dik).
Bestrooi de broden met het komijnzaad en bak ze in ca. 5 minuten knapperig en gaar.
Laat ze enigszins afkoelen op een rooster.
Enkele tips :
Tahin is een sesampasta die veel in de keuken van het Midden-Oosten wordt gebruikt. Het is verkrijgbaar in Turkse of Marokkaanse winkels of natuurvoedingswinkels.
Je kan het eventueel vervangen door 1 theelepel Conimex sesamolie.
Omdat het deeg dun is, is het brood heel snel gaar.
Als de oven te klein is, kan je de broden in etappes bakken. |