|
|
|
Dadelbrood (Glutenvrij) |
|
ingrediënten: |
|
|
Kan wel niet in het bakmachine gebakken worden.
Nodig:
300 gram glutenvrije bloem
9 gram bakpoeder
1 theelepel zout
50 gram fijngemaakte walnoten
150 ml. sterke koffie
1 ei
100 gram suiker
200 gram fijngesneden dadels
20 gram gesmolten boter
Bakvorm 1,5 liter |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Doe bloem, het zout en de suiker en het bakpoeder in een kom, meng dit goed door elkaar en voeg de walnoten en de dadels toe. Maak een kuiltje in de bloem en giet hierin de koffie, het ei en de gesmolten boter. Roer vanuit het midden tot een glanzende, niet al te vochtige deegmassa ontstaat( eventueel nog iets bloem toevoegen). Vet de broodvorm in en vul deze met de deegmassa. Laat het deeg op een koele plaats 20 minuten tot rust komen. Stel de oven in op 200°C.Bak het brood in 1 uur gaar en bruin. Bestrooi het brood rijkelijk met gezeefde basterdsuiker.
Bereiding:
Bak het brood in 1 uur gaar en bruin.
Serveertips:
Bestrooi het brood rijkelijk met gezeefde basterdsuiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|