|
|
voorbereiding:
Snijd de riblappen in dobbelstenen.
Pel en snipper de ui.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de tomaten in stukken.
bereiding :
Verhit de olie in de tajine of braadpan. Voeg ui, knoflook en rundvlees toe.
Bak het vlees in ca. 6 minuten rondom bruin.
Voeg zout, peper, tomaten en specerijen toe en bak deze ca. 1 minuut mee.
Voeg de bouillon en het citroensap toe en laat het geheel ca 2 uur zachtjes stoven.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Voeg de aardappels met de dadels toe aan het vleesmengsel en laat het geheel nog ca 1 uur stoven.
Hak de munt fijn en garneer hiermee de rundertajine.
variaties :
Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Bak het vlees aan op het vuur en zet de tajine vervolgens in de oven op 160 graden celcius ( hete lucht oven 140 graden celcius).
De tomaten en citroen zorgen door hun zuurgraad dat het vlees goed gaart.
In plaats van dadels kun je ook andere gedroogde vruchten gebruiken, zoals pruimen of vijgen.
Mocht je vlees overhouden dan kun je hier heerlijke vleeskroketjes van maken. |