|
|
Voorbereiding:
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
Verwijder kelk en steeltje van de aubergines.
Was de vruchten en snij ze in plakken (2 cm dik).
Strooi 2 dl zout over de plakken aubergine,
schud goed om en laat 30 min. uitlekken in een vergiet.
Spoel de plakken daarna af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier.
Snij de knoflook fijn.
Bereiding:
Verhit 2 el olie in een grote braadpan op matig hoog vuur.
Voeg het vlees toe met de knoflook, gemberpoeder, geelwortel, kaneel, karwij en het zout en bak alles 5 min.
(regelmatig omscheppen).
Doe de kikkererwten en het water erbij.
Breng aan de kook,
draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ± 60 min. zachtjes koken (tot de kikkerwerwten zacht zijn).
Als het vlees en de kikkererwten bijna gaar zijn:
verhit 4 el olie in een ruime koekepan op matig hoog vuur.
Bak hierin de plakken aubergine aan beide kanten bruin.
Laat de gebakken plakken uitlekken op keukenpapier.
Leg de plakken aubergine op het vlees en laat alles nog 15 min. zachtjes koken tot het kookvocht is ingedikt.
Schep alles voorzichtig over op een platte schaal en giet het kookvocht eroverheen.
Serveren met gekookte aardappelen of een eenvoudige couscous. |