Zoete sambalreepjes met ananas |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig voor 2 personen:
0.5 pak (125 g) Wok Noedels
Wok Olie
0.5 Chinese kool
1 potje Sambal Manis
1 blikje (225 g) ananasstukjes
0.5 dl Ketjap Manis
200 g roerbak vleesreepjes
3 eetlepels fijngehakte bladselderij of peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en snijd de Chinese kool in reepjes.
Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes met 1-2 eetlepels sambal (hoe meer, hoe heter!) 3 minuten. Schep de koolreepjes en de ananasstukjes erdoor en roerbak nog 2 minuten. Voeg de afgekoelde noedels, de ketjap en naar smaak wat van het opgevangen ananasvocht toe en schep alles goed door elkaar.
Schep de woknoedels in diepe borden of kommen en strooi de bladselderij of peterselie erover. Geef de rest van de sambal er apart bij.
anders kan ook:
Neem stukjes kipfilet of tofu in plaats van de vleesreepjes. De Chinese kool kun je vervangen door paksoi of spitskool. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|