Varkenshaas in parmaham "Wellington" |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig:
2 x 2 lange varkenshaasjes van ca. 250 gram
- peper en zout
- 4 plakjes Parmaham
- kruidenboter
- 50 gr boter
- 2 plakjes korstdeeg
- 2 lange repen Goudse kaas
- beetje geklopt eigeel |
|
bereiding: |
|
|
Vouw de dunne kant van de varkenshaasjes naar binnen, zodat het haasje overal even dik is. Zet de slip vast met een cocktailprikkertje. Bestrooi het vlees met peper en zout. Schroei de haasjes in een open koekenpan op hoog vuur rondom bruin. Kwestie van een paar minuten. Leg ze even aan de kant en breng de oventemperatuur naar 190 graden C. Besmeer de plakjes Parmaham met kruidenboter. Wikkel om elk haasje 2 plakjes ham nadat de cocktailprikkertjes verwijderd zijn. Leg de velletjes korstdeeg vlak op tafel. Leg in het midden de repen kaas en plaats daarop de verpakte haasjes. Vouw het korstdeeg dicht zodat het vlees helemaal opgesloten is. Leg de pakjes met de sluiting naar onderop op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met het eigeel. Zet de bakplaat in de hete oven gedurende 15 minuten. Daarna laat u het vlees nog 5 minuten staan alvorens u het serveert. Geef daar aardappelpuree bij, bloemkool met kerriesaus en rauwkost |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|